И електронно таксуване ще бъде въведено в тролеите в Плевен

11.12.2015 14:21

11.12.trolei

Електронно таксуване предстои да бъде въведено в плевенските тролеи. Това съобщи на междинна пресконференция по проект „Интегриран градски транспорт на Плевен“ зам.-кметът на Общината Стефан Милев. По думите му, това ще се случи през новия програмен период. Отново тогава Община Плевен ще закупи 10 нови тролейбуса, а на определени кръстовища в града ще бъде изградено видеонаблюдение, каза още Милев.
От своя страна, управителят на “Тролейбусен транспорт” ЕООД инж. Ангел Несторов информира, че все още по плевенските улици са 20 от старите тролейбуси, а още пет от тях ще транспортират плевенчани при откриването на новите тролейбусни маршрути. Несторов сподели, че пробната експлоатация на новите маршрути ще започне още в началото на следващата година, но преди това е необходимо Общинският съвет да утвърди новата транспортна схема. Управителят на „Тролейбусен транспорт“ се спря по-подробно и на новата модерна въздушно-контактна мрежа. Доставчик на елементите от нея е водещата европейска фирма „Евролайн“, която снабдява с детайли много страни от Стария континент.
Също така, инж. Ангел Несторов коментира и новите автоматични стрелки с дистанционно управление, които ще позволят увеличаване скоростта на движение на тролейбусите, а това ще доведе и до подобряване на обслужването.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: