Интермес

Продължава днес делото срещу фамилията от Долни Дъбник, обвинена в пране на пари и измама

11.12.2015 8:45

money11

Делото срещу фамилията от Долни Дъбник, чиито членове са с обвинения в пране на пари и измама, продължава днес в Окръжен съд – Плевен. Заседанието е насрочено за 13 часа, информират от пресцентъра на плевенската Темида.

Става въпрос за фамилията Маринови, срещу които Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт през август т.г.

Обвинението е срещу  Иванка Маринова, Иван Маринов, Елисавета Маринова, Горан Станев и Станьо Маринов. На петимата са повдигнати обвинения за „пране на пари“, се посочва в съобщението на Прокуратурата.

През периода 2009 г. – м. декември 2013 г. в Плевен  петимата обвиняеми получили, използвали и прикрили произхода на  парични средства в размер, възлизащ общо  на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от Иванка Маринова чрез тежко умишлено престъпление – „измама“. Средствата-предмет на престъплението „изпиране на пари“ – са в особено големи размери и деянието съставлява особено тежък случай, се посочва в съобщение на Окръжна прокуратура – Плевен.

На Иванка Маринова е повдигнато обвинение и за извършено предикатно престъпление – „измама“ в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Маринова е измамила три палестински гражданки от гр. Рамала (Палестинската автономна територия), през периода 2009 г.-м. декември  2013 г. Имотната вреда, причинена на палестинските гражданки, е общо в размер на 2 417 010.22 щатски долара или 3 530 042.48 лв.

В хода на досъдебното производство са иззети златни предмети на обща стойност 388 257.58 лв., три леки автомобила на обща стойност 181.022 лв., наложени са обезпечителни мерки по реда на чл. 72 от НПК  – запори на  осем леки автомобила, запор на парична сума в размер на 90 000 щ. долара  по банкова сметка  на обвиняемия Станьо Маринов и възбрани на два недвижими имота в гр. Д.Дъбник и гр. Д.Митрополия. Спрямо всички обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“, като за Иванка Маринова и Елисавета Маринова тя е в размер на 20 000 лв., за Иван Маринов – 10 000 лв., а за Станьо Маринов и Горан Маринов – по 5000 лв.

Делото влезе в Окръжен съд – Плевен през октомври като тогава за него бяха обявени шест поредни дни за заседания, след това през ноември за казуса бяха отделени още три дни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: