Съдят шофьор, причинил катастрофа със загинал в плевенско село и после избягал

10.12.2015 9:19

sad

На подсъдимата скамейка в Окръжен съд – Плевен днес се изправя шофьор, причинил катастрофа със загинал и пострадал и след това избягал от мястото на инцидента.

Обвинителният акт е образуван от Окръжна прокуратура – Плевен против Д.С.Д.  живущ в с.П.,обл.П.. Той е обвинен в това, че на 25 август миналата година на кръстовище в плевенско село при управление на джип с английска регистрация, собственост на друг, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на П. А. Л., и комбинирана средна телесна повреда на К. Б.И.

Според обвинителния акт джипът, управляван от Д.С.Д.,  се е движил със скорост от 83,55 км/час при позволена за населено място максимална от 50 км./ч.

При катастрофата пострадалият К.Б.И. е получил контузио на двата бели дроба с излив на кръв и въздух и травматично разкъсване на диафрагмата вляво, както и политравма със счупване на 3-то до 6-то ребро.

Оказва се, че обвиняемият е шофирал без да има необходимата правоспособност на основание чл.157, ал.4 от ЗДвП /т.е. бил е с отнети всички всички контролни точки и шофьорска книжка от 9 май 2013 г./. След катастрофата Д.С.Д е избягал от местопроизшествието.

Заседанието по делото е насрочено за днес от 10 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: