Откриха обновената сграда на ЦДГ „Слънце” в град Левски

10.12.2015 10:44

levski 5

ЦДГ „Слънце” отвори врати за скъпи гости на 9 декември по повод официалното откриване на обновената сграда на детското заведение, информират от пресцентъра на Община Левски. Това е станало възможно след успешно извършен вътрешен ремонт, по съвместен проект на посолството на САЩ в София и Община Левски. Проектът е финансиран по Програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Посолството.

Полковник Джейми Кроухъртс, старши военен представител към посолството на САЩ в София, представители на Американското посолство в България, Ралица Добрева, областен управител на област Плевен, Любка Александрова, кмет на община Левски, Здравко Дафинов, заместник кмет на общината, Дочко Дочев, председател на ОбС –Левски, родители и медии бяха топло посрещнати в красивата и модерна детска градина.

levski 4

С нескрита радост от резултата на съвместния проект, кметът на Община Левски, Любка Александрова приветства гости и домакини: „Сега, когато виждам усмивките на децата, удовлетворението на изпълнителите на проекта, щастието на директорката и на екипа ,който ще работи в ЦДГ „Слънце”, която вече е едно малко слънце в Левски, няма как да не изкажа едно голямо „БЛАГОДАРЯ”. Благодаря на всички за усилията,  децата да се чувстват като в приказка”. Любка Александрова връчи символичния ключ на града на полковник Джейми Кроухъртс с пожелание да се чувства винаги добре дошъл в град Левски.

В приветствието си полк. Джейми Кроухъртс заяви: „Благодарение на отдадеността на екипа на детската градина, съпричастността и отговорното отношение на община Левски и целенасочените усилия на посолството на САЩ, стоим пред резултата на едно ползотворно сътрудничество. Ние твърдо вярваме, че ремонтираната сграда ще предостави възможности за пълноценна учебна и развлекателна среда за децата.”.

levski

Наталия Христанова, директор на ЦДГ „Слънце”,  благодари на Американското посолство, на фирмата-изпълнител на проекта –  „ИСС Инженеринг” ООД и на Община Левски  за подкрепата и доброто сътрудничество.

„Уверяваме ви, че и в бъдеще ще продължим да изпълняваме успешно нашата стратегия и ще служим на обществото, възпитавайки най-прекрасните същества – Децата!”, завърши приветствието си директорката.

levski 1

С благопожелания и подаръци, символично прерязване на  трикольорната лентичка и много снимки беше белязано още събитието.

Гостите разгледаха обновената детска градина, а децата ги зарадваха с цветна празнична програма.

Снимки: пресцентър Община Левски

levsski 3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: