„Инжстрой“ не е получавала нареждане за полагане на добилата печална слава жълта боя по центъра

04.12.2015 16:05

4.12.velo

Фирма „Инжстрой“ е положила добилата печална популярност жълта боя по центъра на Плевен без да е получила такива указания. Това каза днес Дикран Ованесян, ръководител на проекта „Интегриран градски транспорт на Плевен“, компонент от който е и изграждането на велоалеи, по време на междинна пресконференция по проекта. Той бе категоричен, че такова разпореждане не е имало от страна на хората, отговорни за изпълнението на проекта, а думите му бяха подкрепени и от кмета на Община Плевен Георг Спартански, който, обаче, бе категоричен, че Дикран Ованесян няма основания да си подава оставката във връзка със случая. По този начин се обслужваха предизборни интереси на една партия – в случая говорим за ръководител на общинска фирма, който си е позволил да изпълнява партийни указания, заяви кметът. По думите му, целта е била предизборно да бъде прерязана поредната лента, но това е изиграло лоша шега на бившите управляващи. Колкото до стойността на почистването на велоалеята в тази част, градоначалникът заяви, че то ще бъде за сметка на изпълнителя, т.е. на „Инжстрой“.
Спартански посочи, че боята за изпълнението на велоалеята възлиза на 30 000 лв., но допълни, че това е нищо в сравнение с унижението, на което са били подложени плевенчани. Затова още в предизборната си кампания бях категоричен, че тази боя ще изчезне и няма да позволя продължаването на проекта по трасетата, които първоначално са проектирани, припомни Георг Спартански. Той отново посочи, че вариантите пред новото ръководство на Общината са били два – лош и по-лош – продължаване дейностите по проекта и евентуални санкции в размер на няколкостотин хиляди за неточно или непълно изпълнение или стопиране на проекта и санкции от 4.5 млн. лв. Очевидно, който и да е кмет на Плевен, не би си позволил втория вариант пред перспективата да фалира Общината, отбеляза Спартански.
Той не скри, че ръководството на Община Плевен е получило голямо разбиране от страна на управляващия орган по оперативната програма. Два пъти заедно с Дикран Ованесян бяхме приети лично от зам.министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, като получихме разрешение за препроектиране, каза още Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: