Мария Иванова и Иван Звездев готвиха вкусотии в София и гостуваха на Академия „Кулинарен историк“

30.11.2015 12:24

30.11.asenovo1

Секретарят на Народно читалище „Петър Парчевич – 1927“ – Асеново Мария Иванова се включи в 20-ото издание на Изложението на български производители „Златен лъв“, което, както „Плевен за Плевен“ писа, се провежда от 21 ноември до 5 ноември в зала „Универсиада“ в столицата. Форумът е продължител на изложението „Произведено в България“. Мария Иванова се представи в събота заедно с топ готвача Иван Звездев, с когото бяха специално поканени да участват. Пред многобройните гости Мария приготви банатските ястия трески и галушки на суво, а Иван Звездев – згориградска лютика от Врачанско, добруджанска кавърма и харманлийски сауш.

30.11.asenovo2
Същия ден в Копривщица в Академия „Кулинарен историк“ се състоя първата голяма Кулинарна възстановка, която бе наречена „На другия ден“. Иван Звездев и Мария Иванова бяха на гости на организатора Ангел Ангелов – избран от журито за „Пазител на традициите“ 2015 също в раздел“ готварство и кулинария – големи“. На събитието гостите имаха възможност да опитат и закупят суджуци, етреник и кървавица. В Юнашкия тиган на България приготвиха спържа с няколко вида месо и карантийки, овкусени с праз и сушени люти чушки, домашни сладка, сиропи, мармалади, лютеници, млечни разядки, вино, кашкавал, Овчарски суджук, Юнашки пикантен суджук и Телешки суджук.
Събитието се организира от Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България“, Програма Академия „Кулинарен историк“.

30.11.asenovo3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: