Дело за грабеж с убийство в село Николаево ще гледа Апелативният съд във Велико Търново

29.11.2015 16:33

sad11

Дело за грабеж, завършил с убийството на мъж в село Николаево, предстои да бъде разгледано утре в Апелативен съд – Велико Търново /АП/. Заседанието е насрочено за 10,30 часа, информират от пресцентъра на АП в старата столица.

От там припомнят, че с присъда Окръжен съд – Плевен е признал Лилко Ч. А. за виновен в това, че на 17.12.2014 г. в с. Николаево, обл. Плевен, като непълнолетен, навършил 16-годишна възраст, но можейки да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в дома на Д. Х. Д. (73г.) му отнел движими вещи на обща стойност 46, 44 лв. Непълнолетният тогава апаш задигнал три пакета от по 100 грама мляно  кафе, чанта от плат, 7 обикновени вафли, чифт мъжки чорапи, катинар с ключ, мобилен телефон, СИМ карта, кухненски нож и 4 лв. като употребил за това сила. Грабежът е бил придружен с убийството на Д.Х.Д.

Плевенските магистрати са разгледали делото по съкратено съдебно следствие като Лилко Ч. А. е осъден на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

Окръжен съд-Плевен е постановил да се приведе в изпълнение и предишна условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода, наложена на Лилко Ч. А. с присъда по дело по описа на Районен съд – Тутракан.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивна частна жалба на подсъдимия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: