Шофьор, признат за виновен за катастрофа със загинал край село Опанец, обжалва присъдата си

27.11.2015 9:33

15.09.katastrofa

Шофьор, признат за виновен от Окръжен съд – Плевен и с присъда за причинена смърт на пешеходец край село Опанец, обжалва присъдата си в Апелативния съд във Велико Търново. Делото ще бъде разгледано на 30 ноември от 10 часа, информират от пресцентъра на АП в старата столица.

Окръжен съд – Плевен е признал Недко М. за виновен в това, че на 9.11.2013 г. около 17.45 ч. на пътя Бяла-Ботевград в близост до с. Опанец при управление на лек автомобил „БМВ Х3”, след като виновно нарушил правилата за движение по пътищата по непредпазливост причинил смъртта на И. И. От материалите по делото става ясно, че шофьорът на „БМВ”-то се е движил с несъобразена с пътните условия и конкретните условия на видимост скорост, а именно скорост от 96- 100 км./ч., вместо до 70.8 км./ч., както и че не е намалил скоростта на движение и не е спрял при поява на пешеходец на пътното платно.

Първоинстанционният съд е осъдил Недко М. на 2 години лишаване от свобода, като на основание чл. 66 ал. 1 е отложил изпълнението на така наложеното наказание за срок от три години. Окръжен съд – Плевен е постановил и подсъдимият да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от две години.

Делото в Апелативен съд Велико Търново е образувано след въззивна частна жалба на подсъдимия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: