Съдът ще решава за имота на Община Плевен в Кранево

26.11.2015 14:33

kranevo1

Да бъде извършена съдебна делба за прекратяване на съсобствеността върху имота „Почивна база – хотел” в село Кранево решиха днес общинските съветници на Плевен. Предложението бе внесено от кмета Георг Спартански като извънредна точка в дневния ред на днешното първо редовно заседание на новия Общински съвет. Това вече е последната стъпка около казуса с въпросния имот, при който Община Плевен е съсобственик с „Екогруп” ЕООД.

С решение от 26 март т.г. Общинският съвет прие решение за прекратяване на съсобствеността върху имота като това да стане с продажба на общинския дял на „Екогруп” срещу 1 536 100 лв. без ДДС. След като съсобственикът не е откупил общинския дял, то той е бил предложен на публичен търг. И при двете дати, на които се е провел търг – 25 юни и 16 юли не са се явили кандидати.

След проведени разговори с управителят на „Екогруп” Петър Малджиев и представени от него документи за направени подобрения, общинските съветници приеха две нови решения – за прекратяване на съсобствеността чрез сключване на извънсъдебна спогодба  и за прекратяване на съсобствеността чрез продажбата на общинския дял на „Екогруп” ЕООД за сумата от 1 199 000 лв. без ДДС, след приспадане на направените разходи за подобрения.

Заповедта за прекратяване на съсобствеността е връчена на „Екогруп” ЕООД на 15 септември, но дружеството не е заплатило посочената пазарна цена на общинския дял от имота. Получено е и предизвестие от дружеството, че считано от 1 септември се прекратява договорът за наем на „Почивна база – хотел”, село Кранево.

Поради изчерпване на възможностите за продажба на съсобствения дял в имота е необходимо да се предприемат действия за съдебна делба съгласно нормативните разпоредби, се посочва в предложението на кмета.

То бе подкрепено от съветниците единодушно. В залата се изказаха мнения, че е възможно след като бъде започната процедурата за започване на дело, от страна на „Екогруп” ЕООД да бъде поискано в крайна сметка извънсъдебна делба.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: