Сръбски китарист с концерт днес в рамките на Първия международен фестивал на китарата в Плевен

26.11.2015 7:25

26.11.guitarКонцерт на сръбския китарист Зоран Анич е включен в програмата от втория ден на Международния фестивал на китарата, на който Плевен е домакин. Проявата е от 19 ч. на сцената на зала „Божко Шойков“ на НУИ „Панайот Пипков“. Анич ще изпълни пиеси от българския композитор Росен Балкански. Освен него в концерта ще участват Катрин Бояджиева – Варна, Христо Нейчев – София и Христо Йорданов – Плевен.
Зоран Анич е роден в Белград и още от малък се утвърждава като млад талант. Само след няколко месеца от започването си да свири на китара има записи за националното радио. С най-високо отличие завършва Факултета за Музикално изкуство в Белград, а след това успешно защитава и своята магистърска степен.
Като изпълнител е победител в множество национални и международни конкурси и участник в редица майсторски класове с преподаватели: Алерио Диас, Александре Лагоя; Дюсан Богданович; Ролан Диенс; Мануел Баруеко; Алваро Пиери; Роберто Оусел; Дейвид Ръсел; Костас Коциолис; Хуберт Кьопел; Томас Мюлер Перинг и др.
Преподавал е в Музикалната Академия в Сараево, а към момента преподава в Музикалното Училище „Доктор В. Вучкович“ – Белград. Зоран Анич е активен учител и член на международни конкурси, а неговите ученици продължават да печелят множество престижни отличия.
Зоран Анич е един от основателите на Сръбската асоциация за Класическа китара (SAKG); както и член на Югоизточната асоциация на класически китаристи (ASEG); създател на международния фестивал за класическа китара „Guitar Art Festival“ ; Директор на „Guitar Open Festival“ в Суботица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: