Готова е празничната програма на Плевен за 10 декември

26.11.2015 12:33

mavzolej Pleven

Готова е програмата за честване на 10 декември – Ден на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за освобождението на града и 138 години от Плевенската епопея. В два дни ще бъдат съсредоточени събитията, посветени на празника.

На 9 декември от 13 часа в Арт център – Плевен ще бъдат връчени наградите от Националния литературен конкурс „Петър Ковачев”. От 16 часа ще бъде представена книгата „Слава – памет” в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Празникът на възрожденската и патриотичната песен ще започне в 17 часа пак на 9 декември в зала „Катя Попова”.

Тържественият ритуал на празничния 10 декември ще започне в 11 часа на площад „Възраждане”. След словата и поднасянето на венци и цветя от 12,30 часа ще започне празничният концерт с участието на Плевенска филхармония, Общински хор „Гена Димитрова” и Северняшки ансамбъл „Иван Вълев”. Концертът ще се състои в Драматично-куклен театър „Иван Радоев”.

По традиция от Дирекция „Военноисторически музеи” ще наредят и изложба на открито. Темата сега ще е „Участието на Румъния в Руско-турската война 1877/78 г.”. Платната ще бъдат разположени на оградата на Къща-музей „Цар Освободител Александър Втори”. Официалното й откриване ще е в 12 часа на 10 декември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: