Бургаската поетеса Светла Гунчева гостува днес в ХГ „Дарение Светлин Русев“ – Плевен

26.11.2015 8:14

26.11.hg2

Среща с бургаската поетеса Светла Гунчева организира Дружеството на писателите в Плевен днес. Проявата е от 16.30 ч. в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“. Пред плевенска публика Светла Гунчева ще представи новата си книга „Портрет, нарисуван с въглен“.
Светла Гунчева е родена в Бургас. Завършила е средно образование в Руска езикова гимназия. Има висше образование, магистърска степен, в Технически университет – град Варна, специалност „Радиоелектроника”.
Член на Съюза на Българските писатели. Член и съучредител на дружество „Български писател” и на Бургаска писателска общност.
Автор на стихосбирките: „Пепел от любов” (1996); „Носталгично – за Бургас” (2000); „Родена в лотос” (2001); „Хилядолетна вода” (2002); „Красотата няма име” (избрани стихове, 2003). „Вечерната молитва на прибоя”- електронна книга, награда за второ място от националния конкурс на издателство „Буквите”– „Жени и вино- вино и жени”, „Да извървиш Камино” (2013г.), „Нежна голгота” (2013), „Картина от Кандински” (2014), „Портрет нарисуван с въглен” (2015).
Три от книгите й – „Носталгично – за Бургас”, „Родена в лотос” и „Хилядолетна вода”, са отличени от литературната критика и община Бургас на годишните прегледи за творчество, организирани от Общината.
Носител е на много награди за поезия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: