Ученици от ПГРТО-Плевен научиха как се стартира успешен бизнес

25.11.2015 9:33

PGRTO

По повод Седмицата на предприемачеството в Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен са организирали различни инициативи. Финалът е бил поставен с открит урок, на който са присъствали Цветанка Тончева  – старши експерт, РИО-Плевен, Валентина Гатева – старши експерт, РИО-Плевен, Маргарита Тодорова, съсобственик на „ИЛИНА” ООД, ръководството на училището, учители и ученици.

Темата на урока „Как да създадем успешен бизнес?” е предизвикала интересът и любопитството на учениците от ХІ и ХІІ клас, професия „Икономист”, специалност „Икономика и мениджмънт”, разказват от плевенската гимназия. Под ръководството на Габриела Григорова, учител по икономически предмети, със съдействието на останалите учители от Методическото обединение в училището и с участието на представители от бизнеса, младите хора са се убедили, че трябва да мислят глобално, за да превърнат идеите си в реалност, че мотивацията, иновацията и постоянството са залог за успешната им кариера.

PGRTO 3

Учениците са разгледали основните стъпки за стартиране на успешен бизнес – от идеята, необходимата квалификация, опит и финансов ресурс, проучване на евентуалните клиенти и конкуренти до регистриране на фирма, откриване на банкова сметка, наемане на търговски площи, подбор на персонал, организация на бизнеса и популяризиране на дейността.

Маргарита Тодорова е споделила интересни случки от своя собствен опит и чрез различни съвети е посочила добрите рецепти за успешен бизнес.

Откритият урок е завършил с награждаване на участниците в отделните инициативи по време на Световната седмица по предприемачество, 2015 г.

Директорът на ПГРТО-Плевен, Невена Арабаджиева, е връчила грамота за най-добро есе на тема: „Защо искам да стана предприемач?” на Наталия Стойчева – ученичка от ХIа клас, а предметната награда е осигурена от партньорската фирма – „ИЛИНА” ООД.

PGRTO 2

Цветанка Тончева, старши експерт по професионална подготовка в РИО-Плевен, е връчила сертификати на учениците, участници в инициативата: „Световна седмица по предприемачество, 2015 – Как да създадем успешен бизнес?”.

PGRTO 1

Снимки: ПГРТО-Плевен

PGRTO 4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: