През януари продължава делото срещу плевенските катаджии, обвинени във вземане на рушвети

25.11.2015 17:15

katadjia

През януари ще продължи делото в Окръжен съд – Плевен, образувано срещу три двойки пътни полицаи, обвинени в получаване на подкупи от шофьори. В днешното съдебно заседание е проведен разпит на явилите се свидетели. Делото е отложено за 27 януари 2016 г. от 10,00 часа за призоваване на свидетели, информират от пресцентъра на плевенската Темида.

Ще припомним, че делото срещу катаджиите е образувано по обвинителен акт, изготвен от Софийска градска прокуратура.

Делото се води срещу три двойки пътни полицаи. Младши автоконтрольорите И. В. и Е. К. от група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност” при сектор „Пътна полиция” на ОД МВР – Плевен са обвинени, че на 7 май 2011 г. около 3,00 ч. на главен път Русе – София, в качеството си на длъжностни лица, при пътна полицейска проверка на свидетеля С. Х. са приели сумата от 50 лева, за да не съставят акт за административно нарушение.

Друга двойка пътни полицаи са обвинени във вземане на подкуп от 100 лв. от шофьор, също спрян за проверка. Служителите са Л. В. и П. С. – и двамата старши полицаи в група „Охрана на обществения ред” при сектор „Охранителна полиция”. Те са обвинени по случай от 1 август 2011 г. Тогава в 1 ч. в близост до изхода с кръговото движение за гр.Ловеч, униформените спрели за проверка свидетеля С. Ч. и според обвинителния акт приели от него 100 лева, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение.

Третата двойка униформени са А. Б. и В. И, младши автоконтрольори в група „Автоматизирани системи за контрол на правилата за движение” при сектор „Пътна полиция” към „Охранителна полиция” на ОД МВР Плевен, се посочва в обвинението. Те приели 100 леи и 10 евро от С.Д. на 13 септември 2011 г. около 12 ч. в село край Плевен, отново като колегите си, за да не съставят акт за установяване на административно нарушение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: