Ралица Добрева и Владислав Николов уважиха празника на Кнежа

24.11.2015 10:18

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в тържествата по повод 72-ата годишнина от обявяването на Кнежа за град. Събитието уважиха също областният управител на Плевен Ралица Добрева и народният представител Владислав Николов. Тържеството по повод празника на Кнежа започна с тържествено издигане на церемония по издигане на знамената на Република България, Община Кнежа и Европейския съюз и шествие до Паметника на загиналите във войните местни герои, където бяха поднесени венци и цветя.
„Този ден е повод за равносметка и израз на признание и уважение към нашите предци. Вярвам, че с обединени усилия можем да променим облика на Кнежа. Вече активно работим за това всеки от вас, скъпи съграждани, да бъде горд от това, че живее в красив и плодороден край с традиции и амбиции за бъдещето. Бъдете граждани със самочувствие и увереност”, каза в празничното си слово кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Пред препълнената зала на читалище „Борба” председателят на парламента Цецка Цачева се обърна към жителите на Кнежа и ръководството на Общината с пожелания за здрави и благополучие.
„Бъдете горди от факта, че вие сте строителите на настоящето и на бъдещето на вашия град, работете с душа и сърце за доброто на Кнежа”, каза Цачева. Тя отбеляза, че градът има сериозен потенциал за успешно стопанско и икономическо развитие, с възможност да се превърне „в едно от онези кътчета на България, в които гостите ще идват и ще си отиват със спомен от гостоприемството и дружелюбието на неговите жители”.
По повод празника на града Областният управител на Плевен Ралица Добрева връчи поздравителен адрес на кмета на Кнежа Илийчо Лачовски.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Общински център с богата история и културно – историческо наследство, запазени национални традиции, активен духовен живот и водещи позиции в сектор земеделие, Кнежа допълва облика на Област Плевен, придавайки му характер и автентичност”, се казва в поздравителния адрес от госпожа Добрева. В него се посочва още, че силното желание за икономическо развитие, за постигането на европейска визия на града и по – висок жизнен стандарт за неговите жители са основните направления, обединяващи усилията на местна власт, държава и гражданско общество, резултатите от които много скоро ще станат факт.
Празникът продължи с прекрасните изпълнения на група за перкусии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: