Малките колоритчета наредиха изложба в Москва

22.11.2015 9:49

izlojba kolorit moskva 1

Представителна изложба на арт школа „Колорит“ е била открита в Детската художествена галерия в „Изопарк“ в Москва, Русия. Директорът на галерията Алексей Орловский е представил плевенската школа като една от най-интересните детски художествени школи в Европа, информира ръководителят на школата Майя Ананиева.

Изключително висока е била оценката за Майя Ананиева. За изложението в Москва тя е била избрала най-добрите творби – живопис, рисунка, батик, щампи и графика на своите възпитаници от „Златния“ фонд на школата. В представянето на изложбата е било подчертано, че младите български художници от „Колорит“ притежават голямо разнообразие от художествени техники, смело интерпретират, избирайки интересни теми и забележително работят в жанра на портрета, отдавайки почит към красотата на народните мотиви и националната носия.

izlojba kolorit moskva 2

В рамките на плевенската изложба, която ще продължи до 20 декември, галерията ще проведе съвместно с Българския културен институт в Москва акция, посветена на българската култура.

Не случайно Държавната Третяковска галерия е избрала „Изопарк“ като свой постоянен партньор в областта на детското изобразително изкуство. В „Изопарк“ се реализират мащабни арт проекти, организират се московски, всерусийски и международни изожби.

Изложбата на арт школа „Колорит“ е осъществена с финансовта подкрепа на фирма Си Ко ООД – Плевен.

Снимки: Арт школа „Колорит” – Плевен

izlojba kolorit moksva

#тагове:

НАЙ-НОВИ: