„Плевенчани за Плевен“ с поредна добрина (галерия)

21.11.2015 17:26

21.11.darenie1

Днес – навръх Деня на християнското семейство, Клиниката по детски болести при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен се сдоби с нова детска занималня. Помещението бе основно ремонтирано и апликирано с герои от детски приказки и филмчета. В занималнята за малките пациенти са осигурени блокчета за рисуване, моливи, магнитни дъски, пъзели, пастели и играчки за деца от 0 до 12 години. За удобство на малчуганите са дарени и маси и столчета за пълен комфорт и игри.

21.11.darenie2
Занималнята е дарена от групата приятели „Плевенчани за Плевен“, които уважават семейните християнски традиции и държат в Плевен да има повече усмивки, дори на места, като лечебните заведения. Това са баронеса Денислава Плевенска й дъщеря й Никол, Ева Маринова – председател на жените-социалистки в Плевен, актьорът Веселин Плачков и техните фамилии, както и голямото семейство на „Плевен за Плевен“.

21.11.darenie3
Дарението е продължение на благотворителната инициатива на групата от миналата година. Тогава приятелите празнуваха Коледа с пациентите на клиниката и Дядо Коледа, като за децата имаше сурвакници и много изненади. Предстои ново дарение за Клиниката по детски болести при УМБАЛ от книжки и плюшени играчки, както и организирането на весел Коледен празник. Също така, групата планира откриване на читателски кътове и в другите клиники на плевенската болница.

21.11.darenie4

 

21.11.darenie5

 

21.11.darenie6

 

21.11.darenie8

 

21.11.darenie7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: