Спипаха бракониери на дърва край Червен бряг и Реселец

19.11.2015 12:16

14.11.darva

Конски каруци, натоварени с незаконно отсечени дърва, са били засечени вчера в землищата на град Червен бряг и село Реселец.

Сутринта на вчерашния ден около 7:45 часа в землището на село Реселец, екип в състав полицаи от РУМВР Червен бряг и горски инспектор при РДГ- Ловеч спират за проверка две конски каруци, информират от пресцентъра на полицията в Плевен. Установяват, че първата е управлявана от 49-годишен местен жител и той транспортира един куб.метър дърва, за огрев от вида „Дъб“, без превозен билет и контролна горска марка. Другата каруца е с водач – 55-годишен от същото село, и той превозва също един куб.метър дърва за огрев, без необходимите документи.

Около 15 часа в землището на град Червен бряг при проверка на конски впряг, управляван от 30-годишен от село Ракита, е установено, че се превозват един куб.метър дърва за огрев от вида „Дъб“, без превозен билет и контролна горска марка. На същото място е засечен и водачът на друга конска каруца – 58-годишен от Червен бряг. Установено е, че той транспортира 0.5 куб.метра дърва за огрев от вида „Дъб“, без необходимите документи и контролна горска марка.

По всички случаи е уведомена е прокуратурата в Червен бряг. Образувани са бързи полицейски производства, посочват още от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: