Плевенчани почетоха с панихида паметта на загиналите при атентатите в Париж

16.11.2015 11:50

panihida dani

Малцина бяха плевенчаните, отзовали се на поканата днес да бъде почетена паметта на загиналите при атентатите в Париж. Инициативата „Плевен подкрепя Париж” бе организирана във фейсбук от плевенчанката Даниела Гонкова. По нейна идея и покана днес в църквата „Св. Николай” отец Христо отслужи панихида за невинните жертви.

Сред дошлите да покажат своята съпричастност към трагедията във френската столица, бе и областният управител на Плевен Ралица Добрева. „Лично като човек и като гражданин на европейска България се присъединявам към скръбта на парижани. Това може да се случи във всяка една държава, но смятам за недопустимо, че това се случва в сърцето на демократична Франция. В 13 часа днес цяла Областна администрация ще отдаде с едноминутно мълчание по призива на Европейския парламент почит към  жертвите. Обединена Европа трябва да се пребори с насилието”, каза Ралица Добрева.

panihida otec

„Идеята за днешната инициатива възникна у мен в събота, докато гледах репортажите за случващото се в Париж. Затова и реших, че и в Плевен трябва да изразим по някакъв начин съпричастността си към трагедията”, коментира организаторът на събитието Даниела Гонкова. „Париж и Франция са символ на свободата и то не на тази свобода, обляна в кръв, а на истинската свобода”, добави още плевенчанката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: