Пълен абсурд! Ще има ли нова клетва на съветници в Плевен?

10.11.2015 18:09

kletva ObS

Ще има ли нова клетва на съветници в Плевен? Това е въпросът, отговор, на който се търси от днес след като стана ясно решението на Върховния административен съд по делото, образувано след жалба на двама кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ. Става въпрос за Станислав Иванов и Емил Цветков, които чрез преференции са били избрани съответно под номер 6 и 9 в листата със съветници на ГЕРБ в Плевен.

След обявяване на резултатите от изборите в Общинската избирателна комисия – Плевен постъпва заявление от упълномощения представител на ГЕРБ, с което двамата декларират отказ да бъдат избрани за местни депутати. В последствие Иванов и Цветков са заличени от листата на ГЕРБ с решение на Общинската избирателна комисия – Плевен /ОИК/. Двамата обаче твърдят, че това не е тяхното желание и обжалват решението на ОИК-Плевен.

Делото във Върховния административен съд е образувано по жалба на Станислав Иванов и Емил Цветков срещу решение № 2865-МИ от 31.10.2015 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което жалбата им срещу решение № 327-МИ от 27.10.2015 г. на Общинската избирателна комисия (ОИК)-Плевен е оставена без уважение.

В решението си от днес висшите магистрати постановяват, че се отменя решението на ЦИК и вместо него постановяват, че се обявява за нищожно решение № 327-МИ от 27.10.2015 г. на Общинската избирателна комисия –Плевен. 

Решението на Върховния административен съд е окончателно.

Плевен е на път отново да се прочуе. Какво следва след това решение и ще има ли нови две клетви на общински съветници, предстои да разберем.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: