Полк. Николай Бешев: Да пазим паметта за героите ни и да я пренесем с любов и надежда в бъдещето

07.11.2015 12:40

7.11.zadushnica1

Панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница отслужиха свещеници днес пред паметника на загиналите от Четвърти пехотен плевенски полк в Сръбско-българската война 1885 г. На ритуала присъстваха областният управител Ралица Добрева и народният представител Владислав Николов.

7.11.zadushnica2
Днес сме се събрали, за да изразим нашето преклонение пред подвига и великата саможертва на предшествениците ни, дали живота си в името и за независимостта на скъпото ни Отечество, каза в словото си началникът на гарнизон Плевен полк. Николай Бешев. Пред тези, които със своя кристално чист патриотизъм, безпримерна храброст и жертвоготовност са се превърнали в наша национална гордост, допълни той. Полк. Бешев изтъкна, че българският народ тачи своите национални герои, превърнали се в еталон за честно и безкористно изпълнен дълг към Родината. Нека пазим в сърцата си паметта за тях и да я пренесем във времето с любов и надежда в бъдещето, призова той.

7.11.zadushnica3
Полк. Николай Бешев заяви, че делото на загиналите във войните за национално обединение е живо и се помни и днес. „Защото е дело в името на свободата и щастливото благоденствие на нашия народ. Нека никога не забравяме тези, които напоиха земята ни с кръвта си“, каза началникът на плевенския гарнизон. Те са живи в нашите чувства и пориви, в нашите вековни традиции и култура, в нашата свобода, допълни полк. Бешев.

7.11.zadushnica4

 

7.11.zadushnica5

 

7.11.zadushnica6

 

7.11.zadushnica7

 

7.11.zadushnica8

 

7.11.zadushnica9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: