Може да направите коледен подарък на малчуган от дом „Майка и дете” в Плевен! Вижте как!

04.11.2015 14:36

meche 1

В ход от няколко дни е осмото издание на операция „Плюшено мече” в цялата страна. Днес излязоха и списъците с децата, които ще бъдат изненадани в Плевен. Списъкът е публикуван на страницата във фейсбук на инициативата.

Той е само за малчуганите в дом „Майка и дете” в Плевен, които са на възраст предимно от 0 7 годинки, има и деца с увреждания. Списъкът не е поименен, тъй като повечето от децата са на малка възраст.

Списъкът за Плевен и с кого да се свържете, ако искате да участвате в благотворителната акция, вижте ТУК.

Подаръците трябва да бъдат закупени и предадени най-късно до 11 декември.

Операция „Плюшено Мече“ е доброволческа инициатива, която е стартирала преди 8 години с един дом за деца в неравностойно положение в град Бургас. Това е българската работилници на Дядо Коледа, казват нейните създатели.

Всяка година при началото на инициативата екипът на „Плюшено Мече“ публикува списъци с деца от домове и техните най-желани подаръци за Коледа. Един дарител избира едно дете и публикува коментар с номера и името на детето под списъка и така, докато всяко дете има дарител. Всеки дарител купува съответния подарък, подаръците са само нови. Опакова го прилежно и красиво, надписва го и го изпраща или оставя лично в най-близкия пункт за събиране на подаръци преди крайния срок за съответния град/дом.

В уговорена дата доброволци посещават дома и правят Коледа незабравима за десетки деца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: