Петият фестивал „Мизия танцува” ще разлюлее утре площада в Плевен

16.10.2015 18:28

16.10.miziq

Петото издание на фестивала „Мизия танцува” събира над 500 участници от 20 клуба от различни части на страната. Събитието ще се проведе утре от 10.30 часа, когато ще се състои официалното откриване, до 17.00 часа на централния площад „Възраждане”. Съорганизатори са Фолклорен танцов клуб „Българско хоро” и Община Плевен.

Тричленното жури, оглавявано от доц. Красимир Петров – хореограф, етнограф и преподавател, председател на УС на Сдружението на танцовите дейци, ще присъди първа, втора и трета награда за цялостно представяне и награда за изпълнение на северняшко хоро.

По повод фестивала за първи път в града ни на пл. „Свободата” в дните 17 и 18 октомври ще отвори врати и Улица на занаятите под наслова „Назад във времето”. Плевенчани и гостите на града ще имат възможност да си припомнят автентични занаяти, да се докоснат до майсторските изработки и да си закупят уникален ръчно изработен истински български продукт.

В 20 шатри дипломирани майстори от цяла България ще представят своите занаяти: играчки от вълна, кукли, архаичен филиграм, свещолеене, кожарство, троянска керамика, дървостругарство, бижутерство, рязана керамика, пластика с кожа, макраме, гравирана кожа, дърворезба, ножарство, плъсти, градинска керамика, низане на мъниста, средиземноморска керамика, иконопис, лъжичарство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: