97 малки и големи рецитатори са се записали в конкурса на плевенската Библиотека

12.10.2015 11:02

23.10.rb6_

97 са записалите се за участие в конкурса за рецитатори на Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен. Крайният срок бе 9 октомври и вече тече организацията около кастинга, който ще излъчи най-добрите за финалния етап, информираха за „Плевен за Плевен” от Библиотеката.

Конкурсът за рецитатори се организира за трета поредна година и се радва на голяма популярност. Той е под мотото „Аз искам да те събера във стих…” и е за рецитиране на стихове, посветени на България.

Участниците са разпределени в три възрастови групи – до 15 г., от 15 до 25 г. и над 25 г. Най-многобройни са първите две групи – предимно от ученици от плевенските училища.

Първият етап на конкурса ще се състои на 14 октомври. Тогава ще е кастингът, който ще определи кои от участниците ще се изявят на финала. Тричленно жури ще има нелеката задача да избере най-добрите рецитатори. То е в състав – плевенската поетеса Валентина Атанасова, Павлина Цветкова, библиотекар в чуждоезиковия отдел на РБ „Христо Смирненски” – Плевен и Даниела Заркова, библиотекар в читалище „Пробуда” – Плевен.

Кастингът ще се проведе през целия ден в часовете от 10 до 12 ч. и от 13 до 16 часа. Всеки участник ще трябва да се представи със стихотворение по собствен избор, времетраене до 3 мин.

Най-добрите от трите възрастови групи продължават на финалния етап, който ще е се проведе на 21 октомври от 17,30 часа. Тогава ще бъдат отличени победителите и ще бъдат раздадени наградите.

И кастингът в сряда, и финала на 21 октомври ще се проведат в арт-залата на РБ „Хр. Смирненски”.  

#тагове:

НАЙ-НОВИ: