42-ма плевенски автори представиха днес общ проект в ХГ „Илия Бешков“

12.10.2015 19:12

a5

Обща изложба на плевенски творци бе открита днес в художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен. Събитието уважиха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, народният представител Владислав Николов и кандидатът за кмет проф. д-р Димитър Стойков.

a1

Изложбата е своеобразният финал на първия етап от съвместен проект на галерията и Представителството на СБХ – Плевен. Целта на проекта, състоящ се от две самостоятелни части, е да обедини различни идеи и решения на художниците от Плевен. Проект „А” представлява колекция от платна, авторски ескизи, които ще участват в настоящата изложба. Същата колекция ще представя съвместната инициатива в мобилни изложби на галерията през 2016 г. в галериите в Ловеч, Габрово, Русе и др. Представените в изложбата произведения ще бъдат включени в луксозен каталог. Участие в инициативата са взели42-ма автори.

a4
Проект „Пространство” има за цел да предостави възможност на участниците да изпълнят своите ескизи върху специално подготвена основа, монтирана на югозападната страна на ХГ „Илия Бешков”. Върху обща площ от близо 40 м2 авторите ще участват в рисуването на открито. Завършеното живописно платно ще промени външния вид на галерията и ще привлече вниманието на почитатели и приятели на изкуството. Процесът на работа ще бъде оформен в художествен филм.
Съвместният проект е реализиран със съдействието на Община Плевен.

a2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: