Баскетболният „Спартак“ започва участието си в НБЛ днес срещу „Черноморец“

10.10.2015 12:30

10.10.basket

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) излизат в първи мач от новия сезон на Националната баскетболна лига днес. Съперник на плевенчани ще е тимът на „Черноморец“ (Бургас), а срещата е от 18 ч. в зала „Балканстрой“. Съдии ще бъдат Младен Марков, Красимир Стойнов и Петър Петров, а дежурен представител ще е Любомир Амиорков.
Спартаклии започват сезона с нов треньор в лицето на любимеца на плевенската публика Александър Дяковски, а и с почти изцяло подновен състав. От миналогодишния отбор в Плевен останаха единствено капитанът Веселин Георгиев, за когото това ще е осми сезон с екипа на „Спартак“ и сърбинът Урош Величкович. Към отбора пък се присъединиха шампионите с „Лукойл“ Александър Груев и Самуел Франсис, Димитър Маринчешки, когото феновете на баскетбола в Плевен познават добре, тъй като бе част от тима през сезон 2012/2013, черногорският център Милован Савич, Денис Титов, Адриян Секулов и юношата на плевенчани Даниел Пенков.
По време на предсезонната подготовка възпитаниците на Александър Дяковски се представиха на ниво, вдъхвайки оптимизъм на любителите на баскетбола в Града под Панорамата за силно представяне през настоящия сезон. „Спартак“ записа две победи над подвизаващия се в „А“ група „Академик“ (Благоевград), а също така надигра силния тим на „Ямбол“. Спартаклии взеха участие и в турнира за Купа „Пловдив“, където отстъпиха на „Левски“ и победиха „Черноморец“.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: