Професор от САЩ стана „Доктор хонорис кауза“ на МУ-Плевен

09.10.2015 11:06

9.10.doktor hon.kauzaMU

Проф. д-р Робърт Холоуей бе удостоен днес с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Медицински университет-Плевен. Церемонията се състоя в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център на вуза. Почетното звание проф.Холоуей получава за изключителната си подкрепа и принос към развитието на роботизираната хирургия и телемедицината в Плевен.

9.10.medal

Проф. д-р Робърт Холоуей е директор на Клиниката по онкогинекология във Флорида Хоспитъл, САЩ и съосновател на Световния институт по роботика. Най-високото академично отличие на американския професор бе връчено от ректора на МУ – Плевен проф.д-р Славчо Томов.

Тържествената церемония по връчване на почетното звание се състоя в рамките на XIII Международна научна конференция за студенти и млади лекари, която се провежда до 11 октомври в МУ-Плевен. След получаването на званието проф.Холоуей изнесе академична лекция.

9.10.prof.

Програмата на конференцията днес включва и ключова лекция на проф. д-р Кеничиро Хасуми, Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен и основател на Международна изследователска фондация „Хасуми“. Той представя съвременните аспекти в имунотерапията на раковите заболявания.

roditeli

Сред гостите днес в залата бяха и родителите на проф.Холоуей

Снимки: „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: