Анкетират плевенчани доколко са информирани за местния вот и референдума

09.10.2015 18:02

9.10.anketa

Анкета с жители на Плевен за проучване нивото на информираност за местните избори и референдума на 25 октомври ще проведе през уикенда Институтът по социална интеграция (ИСИ). Проучването е част от информационна кампания по програма „Мониторинг на местни избори и референдум 2015“, която се провежда в град Плевен и цялата страна, научи „Плевен за Плевен“ от Мария Стефанова, координатор на екип, който работи по кампанията.
Инициативата цели да подпомогне информирането на българските граждани за това как и за какво могат да гласуват, като има по-голям фокус към младите хора. На базата на статистически проучвания, от 2009 г. до 2014 г. процентът на недействителни гласове се е повишил от 0,9% до 6,9%. Прогнозите са този процент да продължи да нараства ако не бъдат предприети мерки за по-добра медийна и социална информираност на обществото.
Дейностите от кампанията в Плевен ще продължат на 17 октомври с обучение за граждански наблюдатели и на 18 октомври с дискусия с млади хора на тема „Ще гласуваш ли – направи го информирано!“. На 24 и 25 октомври от ИСИ ще осъществят мониторинг на местните избори и референдума.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: