СКШ „Спартак Плевен XXI” подкрепя ръководството на Българската федерация по шахмат

08.10.2015 17:18

shamat1

С отворено писмо в подкрепа на ръководството на Българската федерация по шахмат /БФШ/излезе днес Петьо Маринов, президент на СКШ „Спартак Плевен XXI”. То е адресирано до спортния министър Красен Кралев, ПК по въпросите на децата, младежта и спорта, медии и с копие до БФШ. Писмото е подкрепено от председателите на 54 шахматни клубове в България.

„Във връзка с продължаващите нападки, инициирани в публичното пространство от малка група лица, отправяни към президента и ръководството на Българската федерация по шахмат, ние, клубовете-членове на БФ Шахмат изразяваме с настоящото писмо своята ясна и категорична позиция:

Използваните от тези хора аргументи са абсолютно неверни и не отразяват фактическото положение на нещата. Като деятели, отдадени на шахматната кауза, ние отлично познаваме микроклимата и актуалната ситуация в българското шахматно движение. Считаме тяхното поведение за силно укоримо и недопустимо, защото с него те нанесоха и продължават да нанасят сериозни щети по престижа и авторитета на най-интелигентната игра”, се посочва в писмото.

„Ние, клубовете-членове на БФ Шахмат, твърдо заставаме зад настоящия президент Силвио Данаилов и избраното от нас ръководство на федерацията, като подкрепяме тяхната визия и управление. Г-н Данаилов е световнопризнат мениджър с неоспорими заслуги и исторически принос за световния шахмат. Той се ползва с отлична репутация и безспорно уважение към неговата личност. Благодарение на усилията му България днес се гордее със световни шампиони, а името й се споменава по целия свят с огромен респект, като световна шахматна сила… Оперативното ръководство на федерацията в лицето на изпълнителния директор Николай Велчев и спортно-техническия директор Кристиан Ласкаров се състои от професионалисти с огромен управленски опит и качества. Това са шахматни хора, които винаги откликват на нуждите на клубовете като на свои.

Категорично заявяваме, че спекулациите за свикване на предсрочно изборно събрание няма да постигнат целта си. Ние вече дадохме своя глас за Силвио Данаилов и неговия екип и им поверихме управлението на българския шахмат до края на 2018 година. Не приемаме никакви опити за омаловажаване и подмяна на този наш категоричен вот”, се посочва още в писмото.

Gens una sumus! Приятели сме!”, казва на финала на изложението си Петьо Маринов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: