Над 400 участници ще се изявят в Петия песенен фестивал „Христо Ковачев” в с.Реселец

07.10.2015 18:01

30.07.reselec

Над 400 изпълнители се очакват да се качат на сцената на Петото юбилейно издание на Националния песен фестивал „Христо Ковачев”. Той ще се проведе на 9, 10 и 11 октомври в село Реселец, община Червен бряг.

Организатори на музикалния форум са Народно читалище “Светлина 1999” – Червен бряг и Народно читалище “Тодор Попов” – Реселец със съдействието на Община Червен бряг. Фестивалът ще започне на 9 октомври в 18 часа с тържествено откриване на паметна плоча на Христо Ковачев в читалище „Тодор Попов”, съобщи за „Плевен за Плевен” секретарят на културния институт Емилия Николова. В бъдеще големият салон на читалището ще носи и името на Христо Ковачев. Вечерта ще продължи с концертна програма с участието на гости от Дома на културата на трудовите работници – София и фолклорна група „Фолклорика” – медалисти от четвъртото издание на фестивала.

На 10 и 11 октомври на сцената на музикалния форум ще се изявят 42 групи и 10 индивидуални изпълнители.

Фестивалът се организира в памет на знаменития музикален педагог, радетел за издигане на българската народна и хорова песен, посветил живота си на издирване, съхраняване и разпространяване на песенни бисери от нашия фолклор и е във връзка със 100-годишнината от рождението на Христо Ковачев.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: