Проф. Стойков: Очаквам компроматна война до дни. Честните аргументи са моят отговор

06.10.2015 12:52

6.10.stoykov1

– Проф. Стойков участвахте в дебат по БНТ с вашите опоненти. Каква е оценката Ви? Как гледате на собственото си представяне? Можете ли да сте критичен към себе си?
– Разбира се, че мога да съм. Все пак съм хирург и фактите са изключително важни за мен. Не бягам от казусите. Признавам, че те съществуват, но посочвам и как да се справим с тях. Нормално е да заявя и конкретните резултати от управлението ми като кмет от ПП ГЕРБ. Редно е да не сме като щрауса, а да обвържем решението на един казус с решението на поредица от такива. Тоест отстраняването на първопричината, породила проблема, е в основата на добрата работа. Но има и други методи за участие в дебат, които не правят чест на опонентите ни. Тогава фактите отстъпват мястото си на лъжата.
– Вероятно намеквате за компромати. А вие лично как бихте постъпили при компроматна война срещу Вас в кампанията?
– Отговарям спокойно, точно и аргументирано. Избирам да съм честен с хората – нямам какво да крия. Посочвам коректно постигнатите резултати през управлението на ПП ГЕРБ в общината, както и проектите, които предстоят да бъдат завършени. Конкретните примери са като мощен антибиотик за вирусните компромати. Ние откриваме реални работни места, ние наистина привлякохме реални инвестиции и се стараем да подобрим живота на плевенчани. Ако кметът Стойков е направил грешки, той има доблестта да ги признава. Другият преди него също е грешал цели 12 години, но нима той е прононсиран за непогрешим приживе? И от кого? Разликата е, че ГЕРБ реши основните казуси, натрупани с години и промени към добро модела на управление в общината, за да може Плевен да е спокоен за своя утрешен ден.

6.10.stoykov2
– Вие сте избран в Плевен от най-силната партия, тази на премиера Борисов. Това срещу ГЕРБ ли е атака, според Вас?
– Истината е близка до констатацията ви, но има и друго. То е заключено в характера на човек. Силният и смел мъж няма нужда от компромати и удари под кръста. Той се състезава честно, не се крие зад чужди гърбове, не използва услугите на тролове, подкупни пажове или рупори.
Така слабият кандидат отклонява вниманието от важните теми, които се дискутират, за да пробутва подобни компромати. Такъв опонент не дава решения на проблема и какво би направил той, ако стане кмет. Той просто жонглира с думите, като съчетава откровени лъжи със зловонни брътвежи и за капак отсъствието на каквато и да е сериозна концепция за Плевен се прикрива чрез компроматна война.
– Наложи ви се да отговаряте на нападки от страна на кандидата на Найден Зеленогорски. Очаквате ли компроматна война срещу себе си в следващ дебат?
– На плевенчани им е известно, че около средата и края на всяка кампания се хвърлят най-много усилия за омаскаряване на кандидата на силната партия, в случая на ПП ГЕРБ. Твърде е вероятно да чуем поредните зловонни думи за откъртени плочки, неасфалтирана улица, некачествен ремонт, фаворизиране на една или друга фирма. И тъй като сме в средата на кампанията, очаквам кукловодите на компроматната война да се активизират буквално до дни. Сега очаквам още да се напада управлението на общината с лишени от факти обвинения. Например, че е упражняван натиск върху бизнеса, използване на роднински връзки на отговорни постове, липса на доверие, арести на ключови фигури. Твърде е вероятно да се говори и за това, че помагам на хората, които ме потърсят като хирург. Вие лично как ще се почувствате, ако помолите лекар за помощ и той ви обърне гръб?
– С какво си обяснявате такова поведение от страна на опонентите Ви?
– Твърдостта, смелостта и саможертвата, или тъй наречените изключителни способности на човека, спадат към една и съща категория – те са сили на волята на човек. Поспрете за миг и се замислете над следния въпрос – кое от тези качества притежава индивид, използващ лъжата, манипулацията и страха, като свои основни оръжия в стремежа си към непременно упражняване на власт?
Купуването и продаването на гласове са престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: