Ученици от ДФСГ „Интелект“ се включиха активно в образователна работилница по предприемачество

05.10.2015 15:30

5.10.dfsg1

Образователна работилница по предприемачество се проведе в Плевен. Тя бе организирана от Асоциация на българските лидери и предприемачи – ABLE и като послание бе насочена към ученици от 11 и 12 клас с цел развитие на предприемаческата мисъл и провокиране на креативността сред подрастващите. От ДФСГ „Интелект“ в инициативата участваха 8 ученици от 11 клас, работещи в учебните компании и 9 ученици от 12 клас, изучаващи учебен предмет „Предприемачество“, съобщиха от училището.

5.10.dfsg2
Учениците бяха разделени на отбори и три от тях с активното присъствие на възпитаниците от ДФСГ „Интелект“ се представиха отлично. Те защитиха бизнес идеи за мултифункционална зала за всички видове спорт, приложение за смартфон с цел запознанство и общуване и приложение по математика в помощ на учениците (личен асистент).
Множество бяха задаваните въпроси и дискусията продължи и в неформалното общуване след края на срещата. С представителите на ABLE бе договорено бъдещо сътрудничество с оглед практическа подкрепа в обучението по предприемачество.

5.10.dfsg3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: