Студенти медици от цял свят избират Плевен

05.10.2015 15:34

29.06.mu_

Кандидатът за втори мандат кмет на Община Плевен проф. Димитър Стойков се срещна със студенти от Медицинския университет в Плевен.

„За мен е  предизвикателство като преподавател и като възпитаник на университета днес да мога да разговарям с възпитаници на първия изграден факултет след структурирането на плевенския медицински университет. Тогава доц. Грънчарова създаде един екип, който тръгна по нелекия път да създаде, презентира и развива един успешен факултет. Всяка година висшето медицинско образование в Плевен получава изключително висока оценка, давана от най-безкомпромисния фактор – кандидатстудентския интерес. Младежи от цял свят избират Плевен и Медицинския университет, за да получат качествено и модерно образование, даващо им шанс за изграждането на успешна кариера. За това допринася и фактът, че градът ни е истински център на медицинските услуги в Северна България от една страна и признат в цяла Европа и света ендоскопски център”, каза проф. Димитър Стойков на младите си колеги.

Той се ангажира и в следващия си мандат да поставя акцент отново върху образованието, както това се случваше и до днес. Това специално внимание към стимулиране на развитието на висшето образование получи своето физическо измерение с изграждане на поредния успешен факултет този по фармация.

Срещата с младите медици беше част от кампанията “Предизвикай кмета” и като продължение на комуникационната кампания за десетата годишнина от създаването на Факултет „Обществено здраве”. Неин почетен председател е ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов.

Само след дни в Плевен ще се проведе и Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари, на която в продължение на три дни ще бъдат представени доклади и постери на учени от Германия, Белгия, Сърбия, Турция, Русия, както и от медицинските университети и болнични заведения в страната.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: