Участници от Русия, Украйна и Сърбия идват за фестивала на аматьорските театри „Звезден прах” в Кнежа

02.10.2015 16:33

SONY DSC

На 5 октомври в Кнежа ще бъде открит станалият вече традиционен за града Международен северен фестивал на аматьорските театри „Звезден прах”. Началото му ще бъде дадено с карнавално шествие по улиците на Кнежа, в което ще се включат участниците във фестивала, но и Националният представителен оркестър на гвардейската част с диригент Ради Радев, квартет „Интро”, Еделина Кънева, организаторите са подготвили и лазерно шоу. Началото на карнавала ще бъде поставено в 19,30 часа в понеделник.

От 6 октомври, вторник, жителите и гостите на Кнежа ще могат да се насладят на различни театрални спектакли, подготвени от участниците във фестивала. В тазгодишното издание на МСФАТ „Звезден прах” ще гостуват театрални състави от Украйна, Русия, Сърбия, както и от България – от Дебелец, Белене, Самоков, с.Гостилица, общ. Дряново, Козлодуй и Тръстеник. Ще се изявят и домакините от Кнежа.

В рамките на фестивала ще се проведат и творчески работилници в дванадесет направление.

В съпътстващата програма към МСФАТ „Звезден прах” са включени интересни изложби и концерти.

Тържествената церемония по награждаване на участниците и закриване на фестивала ще се състои на 11 октомври, неделя, от 21,30 часа.

SONY DSC

МСФАТ “Звезден прах“ е създаден през 2008 година от НЧ “Борба1896“, гр.Кнежа с изключителното съдействие на Министерство на културата, Българска асоциация на аматьорските театри /БААТ/, Обществен фонд „Читалища” – Плевен, Фондация „Артист” и Граждански институт. Реализира се с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

На своето четвърто издание, през 2011 година, „Звезден прах“ оформя облика си на национален културен форум. От 2012 година фестивалът е международен и се реализира с подкрепата на Европейския център на аматьорския театър /AITA/IATA/.

Снимки: архив, МСФАТ „Звезден прах“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: