160 състезатели от 19 клуба се включиха в турнира „40 години карате в Плевен”

26.09.2015 18:06

26.09.karate1

160 състезатели от 19 клуба от цялата страна се включиха в юбилейния турнир „40 години карате в Плевен” за деца, младша, юноши, девойки и старша възраст. Проявата се организира от КБИ „Петромакс“ и Българската национална федерация по карате със съдействието на Община Плевен. Домакин на спортното събитие бе зала „Спартак“, а сред официалните лица бяха кандидатът за кмет на Община Плевен проф. Димитър Стойков, депутатът Владислав Николов, Атанас Кършев – регионален експерт на Министерството на младежта и спорта, Алексей Петров – президент на Балканската Карате Федерация и президент на БНФК, Русалин Русалинов – вицепрезидент на БНФК и президент на КБИ „Петромакс“, Александър Найденов – президент на БНФК в периода 1995 – 2005, Емил Атев – генерален секретар на БНФК.

26.09.karate2
Участниците бяха приветствани първо от Русалин Русалинов, който сърдечно благодари на всички, отзовали се на поканата да бъдат днес в Плевен. Трябва да бъда кратък, а е трудно 40 години да бъдат събрани в едно изречение, посочи Русалинов. Той отбеляза, че през тези четири десетилетия каратето в Плевен е запазило своето постоянство и уверено е вървяло по „пътя на празната ръка“.

26.09.karate3
Своето приветствие отправи и проф. Димитър Стойков, който изтъкна, че 40 години означават рутина, извървян път и резултати, които клуб „Петромакс“ определено има зад гърба си. Той благодари на клуба за безбройните отличия, които е донесъл на Плевен и България и изтъкна, че в лицето на „Петромакс“ виждаме един от символите на спортния Плевен. Освен това, виждаме и съмишленик, който допринася за това в Плевен да расте младо, силно и здраво поколение, което да гради новия Плевен, каза още проф. Димитър Стойков.

26.09.karate4

26.09.karate5

 

26.09.karate6

26.09.karate7

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: