Цяла улица е отнесъл пороят в Буковлък, щетите в Плевенско са за над 2 млн. лв. (снимки)

26.09.2015 12:25

26.09.bukovlak1

Eксперти от Община Плевен направиха оглед на място на щетите нанесени от проливния дъжд в Буковлък, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. В населеното място има наводнени къщи, като седем са в много тежко състояние, отнесено е цялото асфалтово покритие на ул. „Орлица”. Техника на общинско дружество ”Инжстрой” разчиства наноси и тиня от улиците в селото.
След спешна среща на Кризисния щаб започва процедура за незабавно съдействие от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Към този момент експерти от Кризисния щаб изчисляват щетите, нанесени на територията на града и общината от стихията. По първоначални оценки те може да надхвърлят 2 млн. лв.

26.09.bukovlak2
През тази нощ в отстраняване на последствията от стихията бяха включени общинските дружества „Паркстрой” и „Инжстрой”, почистващите фирми „АСА”, „Астон сервис” и „Чистота”. Не са постъпили сигнали за бедстващи хора. Регионална дирекция ПБЗН – Плевен е извършвала отводняване на обекти по подадени сигнали на тел. 112.

26.09.bukovlak3
Работата на Кризисния щаб на Община Плевен продължава до пълното отстраняване на всички щети. Отстраняват се паднали клони и се почистват улиците и пешеходните зони в града. Екипите на Бърза помощ и болничните заведения са ангажирани с допълнителни дежурства. Гражданите на Плевен оказват пълно съдействие на екипите на Общината. Обстановката в града се нормализира.

26.09.bukovlak4

 

26.09.bukovlak5

 

26.09.bukovlak6

 

26.09.bukovlak7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: