Експерти дискутираха в Плевен гражданската активност на местно равнище

25.09.2015 14:23

На 25 септември в работната зала на Областния информационен център се проведе дискусия във фокус група, с участието на представители на неправителствени организации, активни граждани и медии, за прилагане на методологията за измерване на индекса на гражданската активност на местно равнище.

da1

„За тази цел сме разработили модерен механизъм, който ще измерва гражданското участие в три аспекта. От една страна, на местно и на национално ниво ще бъде изследвана средата, в която се развива гражданското участие – при какви условия и при каква нормативна база протича диалогът между НПО и институциите. От друга страна, методологията ще изследва колко често се използват различните механизми за гражданско участие. Основният ни акцент е върху това, какво е въздействието върху работата на местните и национални институции и решенията, които те вземат”, коментира изпълнителният директор на СПОФ Читалища Даниела Димитрова.
Резултатите от изследването ще бъдат огласени на 02.10.2015 год. на среща – биенале на гражданското участие, в която ще се включат представители на национални и местни НПО и медии. Освен това ще бъдат връчени награди за успешни практики на гражданско участие.

da3
Дискусията днес е част от проекта „За да има участие”, ИЗПЪЛНЯВАН ОТ ФОРУМ ГРАЖДАНСКО УЧАСТИЕ, в партньорство с Българския центъра за нестопанско право и неправителствени организации от цялата страна. За гр. Плевен, партньорската организация е Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: