Кметът на Червен бряг Павлин Фильовски: Обвиненията срещу мен са най-обикновен предизборен пасквил

24.09.2015 13:56

24.09.proekt1

Пресконференция на тема „Истината за неистините, изречени в ефира на Нова ТВ във връзка с реализацията на проект Екопътека с. Реселец” се проведе днес в Община Червен бряг. В срещата с медиите участваха кметът на Общината Павлин Фильовски, заместникът му Георги Петров и доц. Александър Тацов – управител на фирма „Ат Ком” ЕООД. Според въпросния репортаж на телевизията, камера за виртуална разходка в края на пътеката е отчетена за 30 000 лева, а друга – за 22 000 лева, докато подобни могат да се намерят в интернет на цена от 200-300 долара.

24.09.proekt2
Павлин Фильовски бе категоричен, че представеното в национален ефир е една абсолютна неистина, обвиняваща него и фирмата-доставчик „Ат Ком“ в престъпление. Той заяви, че екипът на „Нова ТВ“ вероятно е бил подведен от тези, които са подали сигнала за нередности и определи цялата ситуация като обикновен предизборен пасквил. Навярно телевизията не е разполагала с документа, в който ясно е описано какво включва комплектът за панорамни камери, а именно – фотоволтаични системи за захранване, акумулаторни батерии, поддържащи камерите, софтуер, специална кабелна връзка с усилватели, предавател, приемник, изброи градоначалникът.

24.09.proekt3
Подробно върху целия проект се спря управителят на „Ат Ком“ ЕООД доц. Александър Тацов, който онагледи всичко чрез мултимедийна презентация. Той заяви, че в предаването не е било представено нито едно вярно число и допълни, че фирмата-доставчик ще търси правата си в съда. Искаме да изчистим името на фирмата, независимо колко дълго ще се проточат делата, каза шефът на „Ат Ком“. Доц. Тацов посочи, че цената на двете камери, визирани в репортажа, представлява една съвсем малка част от цялото оборудване – около 3 или 4%. Не на последно място, специалистът обясни, че цялата техника е била монтирани при изключително тежки за работа условия, а от самия производител на камерите са споделили, че това е най-недостъпното място, на което е монтиран техен продукт.
Доц. Александър Тацов заяви, че за първи път неговата фирма е обвинена в далавераджийство. Работим по космическите изследвания на България, за сигурността на Правителството и сме шокирани от твърденията в този материал, заяви той, допълвайки, че „Ат Ком“ е на пазара от 1995 г. Той разкри, че има запитвания за изграждане на системи, подобни на тази в Реселец, но бе категоричен, че след този случай едва ли ще се захване с такава задача.

24.09.proekt4
От своя страна, зам.-кметът Георги Петров заяви, че по проекта няма нередности и това е документирано при множество проверки от страна на управляващия орган, а също и при проверки по сигнали. Той отбеляза, че при процедурата за избор на изпълнител е нямало нито едно обжалване. Договорът бе изпълнен в срок и с необходимото качество, а интересът на Общината е защитен на 100%, тъй като си възстановихме абсолютно всички средства, изтъкна зам.-кметът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: