Авиоемоции на фестивала „Криле за всички” /снимки и видео/

19.09.2015 13:41

Десетки плевенчани и гости от други градове на страната дойдоха днес за откриването на 13-ото издание на фестивала за лека и спортна авиация „Криле за всички”. Както вече „Плевен за Плевен” съобщи авиационното шоу се провежда този уикенд на „Скай парк” – летище Бохот LM.

anton georviev

 

Началото на авиофеста даде собственикът на „Скай парк” – летище Бохот LM, Антон Георгиев, който днес е и рожденик.

Веднага след думите за „Добре дошли!” започнаха атрактивните демонстрации с различни видове въздухоплавателни средства. До обяд небето над Бохот жужеше от различните самолети, които кацаха на летището и бяха посрещани с възклицания от публиката, най-вече от малчуганите.

bohot avio 2-1

Специално за авиофестивала край Плевен ще се съберат поне 15 самолета, десетина мото делтапланера, както и мото парапланери и един автожир.

simulator 1

Новост тази година е флайт симулаторът на военен транспортен самолет L410. Всеки, който пожелае, заедно с инструктор ще може да изпита за 15 мин. какво е да се управлява такъв самолет.

Тази вечер е определена за традиционното хангар парти. Сега то ще е по-различно. Днешният рожденик Антон Георгиев обяви, че вместо подаръци, приканва гостите си да дарят средства за изграждането на фундамент, на който да бъде поставен самолет МИГ 21. Паметникът трябва да бъде разположен на ул. „Българска авиация” на кръговото за „Метро” като има решение на Общинския съвет на Плевен. Все още обаче не са набрани средства за фундамента.

 

bohot planer1

Фестивалът „Криле за всички” ще продължи и утре до обяд.

balon 11

balon12

bohot planer

#тагове:

НАЙ-НОВИ: