С прожекция на филма „Дякон Левски” откриха обновения салон на НЧ „Иван Радоев – 1907 г.” в Пордим

17.09.2015 10:10

salon pordim

С прожекция на филма „Дякон Левски” в град Пордим бе открит ремонтираният салон на НЧ „Иван Радоев – 1907”, информират от пресцентъра на Общината.

Началото на обновяването на салона бе поставено на 19 декември 2013 г., когато председателят на НЧ „Иван Радоев – 1907” – гр.Пордим подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по мярка 322 от Програмата за развитие на селските райони на Държавен фонд „Земеделие”.

Желанието на всички жители на града, бе да се ремонтира сградата на читалищния салон, тъй като през последните години не се използваше поради лошото й състояние.

salon pordim 1

С преодоляването на много трудности и с подкрепата и съдействието на кмета на община Пордим – Илиян Александров, обновеният и реконструиран салон е вече факт. Граждани и гости на Пордим присъстваха на откриването и с радост споделиха, че е запазена автентичността на салона, на чиято сцена много известни актьори, творци и самодейци са се изявявали.  И да не забравяме, че Пордим е родното място на големия български творец и драматург Иван Радоев.

Освен прожекцията на филма „Дякон Левски”, която бе подарък от Общината за откриването на ремонтирания салон, голямата изненада бе и гостуването на актьора, изпълняващ главната роля във филма – Веселин Плачков.

Снимки: пресцентър Община Пордим

#тагове:

НАЙ-НОВИ: