Полицаи от Плевен и Ловеч иззеха над 2 тона буковлъшки тютюн при съвместна акция

16.09.2015 9:38

16.09.tutun

На 14 септември в 21.00 ч. в ОД МВР-Ловеч е получен сигнал от плевенската дирекция на МВР, че два товарни автомобили /“Ивеко“ и «Фиат Дукато»/ транспортират насипен тютюн без български акцизен бандерол. Това информират от пресцентъра на МВР – Ловеч.
Проведени са незабавни издирвателни мероприятия от служители на ОД МВР и РУ-Ловеч и ОД МВР-Плевен, при които на пътя Плевен-Ловеч /до кантона на с.Славяни/ е установен товарен автомобил „Ивеко“ управляван от 30-годишен мъж и 28-годишен негов спътник и двамата от с.Буковлък. При претърсването от «Ивеко»-то са иззети 8 броя кашони пълни с насипен тютюн и с приблизително тегло 1100 кг. По същото време на пътя Ловеч-Плевен /срещу бензиностанция «Шел»/ е установен и товарен автомобил «Фиат Дукато» управляван от 45-годишен и пътник-35 годишен и двамата от с.Буковлък. От вторият автомобил полицаите са иззели 1000 кг. насипен тютюн без бандерол.
По случая са образувани две бързи производства. Автомобилите са иззети по надлежния ред, а водачите са задържани за срок от 24 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: