Плевенските полицаи в акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”

12.09.2015 12:42

kat deca

На територията на цялата страна и в област Плевен се провежда Седмица за превенция на детската пътна безопасност. 12 септември е обявен за Ден на превенцията  на детската пътна безопасност, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

Инициативата е свързана с предстоящото откриване на учебната година. Едновременно с това се провежда и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”.

Мерките преди началото на учебната година са съвместни с Регионалния инспекторат на МОН, директорите на училищата и детските градини, както и с кметовете.

Засилен е контролът на питейните и увеселителни заведения с оглед спазването на забраната за продажба на алкохол и цигари на непълнолетни и малолетни и ограничителния режим за посещения след определения час.
Изготвени са графици за осигуряване на безопасността на децата през първия учебен ден и в рамките на акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” Засилени дежурства ще има освен в районите на учебните заведения и на рисковите кръстовища около училищата.

В акцията са включени всички налични полицейски сили на територията на област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: