Кметът на Пордим Илиян Александров посрещна гости и жители на града в новооткрития туристически информационен център

12.09.2015 11:54

С водосвет отслужен от отец Кирил се откри нова сграда в центъра на град Пордим.

p6
Пордим е наследник на древни селища, съществуващи по тези земи, оставил незаличима следа в историята на България с активното си участие в Руско – Турската Освободителна война.
В динамиката на живота човек забравя корена и миналото си, които трябва да съхраняваме.
Това ни вдъхнови да потърсим начин да запазим и популяризираме славното историческо минало на родния ни край.
От 80-те години на XX век в центъра на града ни не е изграждана нова сграда. Търсейки алтернатива за обновяване на инфраструктурата, кандидатствахме с проект по Мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности“ –
“Изграждане на туристическа инфраструктура и обновяване на спортни и развлекателни съоръжения в гр. Пордим “
Целта за изграждането на туристически информационен център е Община Пордим да се превърне в привлекателен туристически център с интегриран и конкурентоспособен туристически продукт, базиран на устойчивото развитие на културно – историческия, селски, делови, фестивален, ваканционен и спортен туризъм.
От лятото на 2013 г. започва изграждането на Туристически-информационен център. Днес тази съвременна сграда е факт . Тук ще продължим да събираме и представяме данни за културно – историческите събития на общината. Имаме още много идеи за да продължим да популяризираме славното културно и историческо минало на общината.
В новоизградените офиси има възможност да се представят музейни сбирки, изложби и да се провеждат делови и културни мероприятия в уютна и красива конферентна зала.
В момента в една от залите на центъра е представена музейна сбирка, свързана с футбола и спорта в града ни от далечното минало до днес.
Родното е началото, устоява на превратностите на живота, и времето не го променя.

p1 p2 p3 p4 p5

Пресцентър на Община Пордим

#тагове:

НАЙ-НОВИ: