Кметът на Плевен поздрави авиаторите от УАГр. „Г. Бенковски”-Долна Митрополия

12.09.2015 15:40

kmet av11

С Ден на отворените врати Учебна авиационна група „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия даде начало на новата учебна година. На тържественото откриване присъстваха кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева.

„Имам честта от свое име и от името на ръководството на Община Плевен да поздравя с Деня на отворените врати и началото на новата учебна година. Изразявам общото ни удовлетворение от достойния път на учебното заведение, отстояван с ентусиазъм, професионализъм, новаторство и смели идеи. Приветствам всички курсанти и студенти за избора да се посветят на нелеката, но достойна мисия.

Убеден съм, че в Учебната авиационна група „Георги Бенковски” се овладяват не само тайните на военното изкуство, а се възпитават и мъжеството и куража на защитниците на България!”, каза в приветствието си проф. Стойков.
На гостите беше демонстрирана авиационна и самолетообслужваща техника, както и средства за противовъздушна отбрана на въоръжение в Учебна авиационна група „Георги Бенковски“.

Бяха връчени и грамоти на военнослужещи, взели участие в бойните стрелби на Зенитен полигон на ВВС – Шабла, провели се в дните 24 -27 август.

Снимка и информация: пресцентър Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: