ЦИК назначи общинските избирателни комисии в Червен бряг, Д.Митрополия, Белене, Гулянци, Пордим и Никопол

05.09.2015 8:35

26.08.izbori

С решения за назначаване на общински избирателни комисии /ОИК/ за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г. в още шест общини на област Плевен е излязла ЦИК. Това са общините Червен бряг, Долна Митрополия, Белене, Гулянци, Пордим, Никопол.

В решенията на ЦИК се посочва, че за сформирането на всяка една Общинска избирателна комисия в консултациите са участвали представители на всички парламентарно представени партии и коалиции. Съставените комисии са от по 11 членове.

При консултациите за съставянето и на шесте комисии, се посочва в решенията на ЦИК, не е постигнато съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на съответната ОИК.

В община Долна Митрополия протоколът е подписан с особено мнение от представителя на ДПС. В община Червен бряг протоколът е подписан с четири особени мнения – на представителите на КП „Реформаторски блок“, КП „Патриотичен фронт“, коалиция ББЦ и ПП „Атака“. Приложено е и възражение от представителя на коалиция ББЦ, адресирано до кмета на Общината.

При консултациите в Белене протоколът не е подписан от представителите на ГЕРБ и Реформаторски блок, които са подали писмени възражения.

Не е постигнато съгласие и в община Гулянци. Там протоколът е подписан с възражения от представителите на ББЦ, АБВ и Реформаторски блок.

В община Пордим протоколът е подписан с възражения от представителите на ДПС и Реформаторски блок. В Никопол недоволни от консултациите са от АБВ. Там техният представител е подписал протокола с особено мнение.

Ето и ръководствата на назначените комисии:

ОИК-Червен бряг е с председател Цветан Атанасов, зам.-председател Иванка Петрова и секретар Билянка Асеновска.

Незабравка Булнска – Иванова е председателят на ОИК-Долна Митрополия, зам.-предс. е Лъчезар Попова, а секретар – Алина Симеонова.

ОИК-Белене  се оглавява от дама – председател е Валя Вълкова, зам.-председател е Мария Спасова и секретар Ина Кирилова.

ОИК-Гулянци е с председател Надя Николова, зам.-председател е Недко Опров и секретар Илона Петкова.

ОИК – Пордим се оглавява от Любка Иванова, нейн заместник е Камелия Вълчева, а секретар на комисията е Зоя Атанасова.

ОИК – Никопол е с председател Илияна Великова, зам.-председател Гюлденис Сакаджиева и секретар – Стоян Балтов.

И шестте комисии встъпват в правомощията си днес на 5 септември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: