Международен автопоход на групите „Анонимни алкохолици” преминава днес през Плевен

04.09.2015 12:46

alcoholics1

Плевен е поредният град, през който днес преминава Международният автопоход на групите „Анонимни алкохолици”. В него участват около стотина представители от пет държави като най-много са от Русия.

Първото място, където днес в Плевен спира походът, е Клиниката по психиатрия към УМБАЛ „Д-р Георги Странски”. Там целта е участниците да се срещнат с лекарите в клиниката, да разговарят с тях, за да потърсят начини, по които вече преживелите алкохолизма мъже и жени да помагат на пациентите, които сега се лекуват.

След това в следобедните часове участниците в похода ще посетят и затвора, където ще имат среща с психолозите там. Ще разговарят и с лишени от свобода, които се чувстват зависими от алкохола и искат да се избавят от това.

Началото на автопохода е дадено след проведена международна среща в Кранево на 28-30 август. След това участниците са преминали през Варна, Бургас, София и днес са в Плевен. Утре походът потегля към Масларево.

Целта на организаторите е да се даде гласност на посланията на обществото на анонимните алкохолици и хора, които страдат от това заболяване, да потърсят помощ.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: