Офталмолог от Плевен сред номинираните в кампанията „Млад медик”

03.09.2015 16:29

30.05.lekari

34-годишната д-р Весела Иванчева от Плевен е сред номинираните в тазгодишното издание на кампанията „Млад медик”. Тя е завършила медицина в МУ-Плевен през 2005 г. с грамота за отличен успех. Има специалност Очни болести, както и докторска степен по офталмология. В момента изучава „Обществено здраве и здравен мениджмънт” в МУ–Плевен. В момента работи в Очен център ОКУЛУС в Плевен, преди това е била специализант в Очна болница във Варна и редовен докторант по офталмология в МУ-Варна. Участвала е в авторските колективи в 30 публикации. Има една статия в списание с импак фактор над 2. Изнесла е 63 лекции и публични представяния на научни медицински форуми. Омъжена е, с едно дете.

Надпреварата за млад медик се провежда от в. „Стандарт“ заедно с Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз (БЛС) и Дарик радио.

Тримата първенци сред лекарите ще получат 1-годишни стипендии в размер на 400 лв. месечно. Критериите, по които ще се оценяват кандидатите, са разработени съвместно с БЛС и Гражданска инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване“ и можете да ги видите на сайта – www.standartnews.com.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: