Наемат младежи от Плевен още от учебната скамейка в аутсорсинг компании

03.09.2015 10:57

direktori pl

Директори на професионални гимназии и такива с изучаване на чужди езици от Плевен, Враца, Монтана и Ловеч участваха днес на кръгла маса, организирана от Българска аутсорсинг асоциация (БАА) с подкрепата на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ). Темата на форума бе „Българска аутсорсинг асоциация и езиковите и професионални гимназии – за развитието на човешкия капитал в България“. Събитието се проведе в хотел „Балкан” като на него бяха поканени и представители на аутсорсинг компании от страната.

autsorsing

По време на кръглата маса бяха обсъдени възможностите за мотивирането на учащите за професионална реализация във фирмите в сектора на аутсорсинга, предоставянето на стипендии и възможности за специализация в компании от сектора на аутсорсинг услугите, включването на специалисти от фирмите – членове на БАА, с лекции по тематиката на специализирани дисциплини и др.п. Присъстващите директори на гимназиите имаха и възможността да получат и индивидуални консултации относно конкретни възможности и механизми за сътрудничество и съвместни действия между БАА и училището.

„Служителите на нашите компании са основно млади хора, които ние взимаме още в студентските им години, предишният опит не е задължителен”, разказа Адриана Попова, изпълнителен директор на БАА. „Нашата идея сега е да започнем да работим и с младите хора още от училище. Вече работим с повечето университети в страната, имаме договори за сътрудничество, предмети при тях, работим по вкарването на цели програми. Преценихме, че трябва да започнем да работим с професионалните и езиковите гимназии, тъй като техните ученици ние причакваме на входа на университета”, добави Попова. Идеята на БАА е дори още в училище младежите да бъдат наемани за работа – дистанционно, чрез практики и стажове.

Членове на БАА в момента са около 30 компании плюс университети в страната, има и т.нар. стратегически партньори, на които Асоциацията дава бизнес за тях.

След Плевен такива кръгли маси ще се проведат в София и във Варна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: