В ход е обществена поръчка за изработването на проект за укрепване на пътя Бяла – Ботевград при Козар Белене

03.09.2015 12:21

3.09.api

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за „Извършване на проучвателно-проектантски работи на проявил се свлачищен процес при с. Козар Белене на републикански път І-3 Бяла – Ботевград при км 41+394“, на територията на ОПУ Плевен“, съобщават от пресцентъра на АПИ. Първокласният път е основна пътна артерия, свързваща Североизточна и Югозападна България.
Обилните валежи и влошената метеорологична обстановка в област Плевен през февруари активизираха свлачищен процес при км 41+394 на І-3 Бяла – Ботевград, в близост до с. Козар Белене. Констатирани са единични пукнатини по цялата дължина на асфалтовата настилка в лявата лента и това налага предприемането на необходимите мерки. Бъдещият изпълнител на обществената поръчка ще извърши проучвателно-проектантски работи, които трябва да изяснят причините за възникналия дестабилизационен процес. Ще бъде разработен технически проект за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия участък.
Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 30 дни. Поръчката се финансира по Аварийната програма на АПИ. Индикативната ѝ стойност е 25 000 лева с ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 17 часа на 30 септември т. г.
В момента отсечката при 41-ви километър от път І-3 е отворена за движение като е сигнализирана с необходимите пътни знаци и хоризонтална маркировка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: