Дежа вю: Без победител в конкурса за директор на Театъра в Плевен

19.08.2015 16:51

19.08.dkt

Един въпрос, който живо вълнува културната общественост в Плевен – кой ще е новият директор на ДКТ „Иван Радоев“, най-сетне получи отговор, макар и темата да остава отворена. Както писахме, със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов на 3 април бе обявен конкурс за длъжността. Обявление за това бе публикувано на сайта на МК, но оттогава – ни вест, ни кост.
В отговор на наше запитване от пресцентъра на Министерството, получихме отговор, че конкурсът е бил проведен на 13 август. „С оглед получения от кандидатите общ брой точки по оценъчните карти, конкурсната процедура приключва без класиране поради това, че никой от кандидатите не е набрал необходимия минимум от точки“, ни информираха от МК, без, обаче, да посочат броя на кандидатите и техните имена.
Ще припомним, че начело на културния институт от 2002 г. е Илко Иларионов, който бе и единственият кандидат в обявения през миналата година конкурс. Тогава Иларионов не успя да събере поне 2/3 от максималния брой точки и така се стигна до обявяването на нов конкурс. След като и той се оказа неуспешен, остава да чакаме трети опит…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: